Case Greenpeace nordic poster contest


Greenpeace tekee työtä ja kampanjoi Arktiksen pysyvän suojelun puolesta. Arktinen luonto ja meri halutaan rauhoittaa mm. öljynporaukselta ja tuhoisalta pohjatroolaukselta. Kampanjaan liittyen Greenpeace toteutti julistekilpailun jonka kolme ”parasta” / valittua julistetta vie tekijänsä matkalle Arktikselle nyt kesällä 2016.

Julisteessani käytin idean pohjana valokuvaa siitä reppanasta nääntyneestä jääkarhusta, joka uutisiinkin päätyi. Juliste onkin nimeltään ”NO MORE STARVING POLAR BEAR.” Toteutukseen käytin illustratorilla tehtyä grafiikkaa ja grafiikan pohjana mm. tuota valokuvaa nääntyvästä jääkarhusta.

save the arctic-01

Suunnittelemani juliste ei tälläkertaa vienyt minua Arktikselle saakka, mutta siitä painetaan postikortti, joka lähtee sadan muun kortin joukossa Norjan ympäristöministerille oman henkilökohtaisen viestini saattelemana. Ohjeena oli, että viestin tulee olla kannustava, sillä ministeri kyllä tietää tilanteen ja on tietoinen Greenpeacen kampanjasta Arktiksen suojelun puolesta.

Muotoilin oman viestini näin:
”Hi Vidar! As we know, we only have one Arctic – We must protect it permanently. You can make a difference today! I hope that these one hundred postcards, which we are sending to you, will be the beginning of a permanent change that can be achieved in the Arctic and on our planet, during our lifetime. For a better future – with respect – Milla Heikkinen from Finland.”

Tosi kiva juttu, että julisteeni, huomioitiin. Perusteet sen valitsemiseen yli 2000 julisteen joukosta postikortiksi oli, että se on yksi vahvimman viestin välittäjistä.

-Milla

Lisää kampanjasta ja Arktiksen tilanteesta ja kampanjan saavutuksista Greenpeacen sivuilta. Voit myös osallistua kampanjaan esimerkiksi allekirjoittamalla vetoomuksen: https://www.savethearctic.org/fi/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s