Blogi


Life in Lapland. Projects. Guides. Photographs. Things in mind.

Jouluaaton retki

Talviretkeilyn helmiä on hämärän hyssyssä hiihtely. Sininen hetki on kauneimmillaan ja mistään ei kuulu mitään – korkeintaan tuulen suhina.

Vapaalaskuvarusteet helpoille retkille

Vapaalaskijan varusteet Lapissa. Isoille vuorille tarvitset isojen vuorien varusteet kuten railopelastusvälineet, mutta Lapin lumille ja nautiskeluretkiä varten riittää niukempi repun sisältö.

Vapaalaskun harrastaminen – kuinka aloitin

Päätin, että kun muutan pohjoiseen – ostan ensimmäiset laskuvarusteet, jotka sopivat myös vapaalaskuun. Suurin syy miksi on se, että halusin yhdistää kaksi minulle mieluisaa harrastusta. Laskemisen ja luonnossa liikkumisen.

Uusi alku

Lyhyesti teille, jotka eivät minua tai tarinaani tunne vielä mitenkään. Olen Milla, reilu kolmekymppinen nainen, joka toteutti pitkäaikaisen unelmansa Lappiin muutosta isojen elämänmuutosten äärellä vuonna 2017 kesällä.

Aurora dome – Torassieppi

Glamping eli glamour camping kuvaa Aurora Domea hyvin. Torassieppi-järven rannalla on neljä Domea, joista jokainen on sisustettu omalla tyylillään. Tonttu, Husky, Poro ja Shamaani. Me saimme yöpyä Shamaani Domessa.

Taivaskero

Täydellinen päivä ulkoiluun ja Taivaskeron valloitukseen. Siispä askeleet kohti Pallastunturin korkeinta lakea, Taivaskeroa. Sen huippu kohoaa 809,1 metriin merenpinnasta ollen yli 500m korkeammalla kuin sen itäisellä puolella oleva maasto.

Pikku-Malla

Retki Pikku-Mallalle. Se on se söpöliini siinä Saanalta Norjaan päin katseltaessa. 738 metriin kohoavalle Pikku-Mallalle en ollut ennen kavunnut. Oikeastaan koko Mallan luonnonpuisto on minulle tutkimatonta aluetta.

Paavolan tammella

Kävimme eilen ystäväni kanssa Paavolan tammella, Lohjalla. Kävin siellä ensimmäistä kertaa talvella ja nyt kun lehdet ovat puissa houkutteli paikka uudestaan. Otin mukaani myös meidän koiran, joka sai luvan poseerata kuvissa.

Simaa ja munkkeja

Hyvää vappua! Täällä on pullotettu 16 litraa simaa ja huomenna paistetaan myös munkkeja.

Mignonkakku – kaunista syötävää

Jos leivon – haluan usein leipoa jotain näyttävää. Tykkään näperrellä ja yrittää parhaani silloin kun alan jotain tällaista kokeilemaan. Tällä kertaa se oli Mignon-moussekakku pääsiäiseksi.

Valokuvia

Vanhoja valokuvia katsellessa tajuaa, että tässä kyllä oppii jatkuvasti uutta. Pitää vaan jaksaa kuvata, kuvata ja kuvata… Tuhat turhaa ruutua ja yksi nappiotos?

Can’t find what you’re looking for? Use the search form to search the site.