Life in Lapland

Uusi alku


Tagged: , , ,

Mitäkö nyt? Aloittaisinko uudelleen blogin kirjoittamisen? Miksipä ei? Mennyt vuosi on ollut kaikille hyvin kummallinen ja varmasti jollain tapaa ahdistava. Ainakin minulle. Moni on uuden edessä ja moni myös vailla suuntaa ja varmuutta tulevasta.

Lyhyesti teille, jotka eivät minua tai tarinaani tunne vielä mitenkään. Olen Milla, reilu kolmekymppinen nainen, joka toteutti pitkäaikaisen unelmansa Lappiin muutosta isojen elämänmuutosten äärellä vuonna 2017 kesällä. Asetuin Ylläkselle, Äkäslompoloon. Se tuntui sopivalta paikalta, sillä Lapissa aiemmin lomailtuani, Ylläksellä tuntui aina jollain tapaa kotoisalta ja kylän rauhallisuus tuntui turvalliselta. Tästä on myös helppo matkata suuntaan ja toiseen. Käsivarteen ja Norjaan hurauttaa lopulta hetkessä ja palveluita on Lapin mittapuulla verrattain lähellä. Halusin päivittää kauan roikkuneet nettisivuni ja mietin, että miksi en hyödyntäisi jo olemassa olevaa ja kirjoittaisi blogia tällä pohjalla?

Jotkut ehkä muistavatkin kuinka kirjoitin hetken aikaa blogia kun muutin Lappiin. “Tunturista tuulee”. Niin tosiaan tuuli. Tuulee edelleen. Välillä helkutin kovaa – välillä lempeämmin. Se blogi jäi, kuten kai monelle tuntuu käyvän. Tiedän, etten ole läheskään ainoa, joka on kirjoittanut useampaa blogia ja ne kuitenkin syystä tai toisesta jää ajan tai sen puutteen jalkoihin. Siirsin kuitenkin joitakin postauksia vanhalta sivulta tänne. Itselläni on ollut myös opiskeluajan blogi, joka oli velvoite myös koulun puolelta ja vaikka sitä tykkäsinkin kirjoittaa senkin pitäminen loppui kun opiskelut tulivat päätökseen.

Tänne ajattelin kirjoittaa valokuvauksesta, retkistä, vinkkejä varustevalintoihin, omia pohdintoja edellä mainituista, ruoasta (miksei retkiruoastakin) ja monen toivomana varmasti myös yleisesti elämästä Lapissa. Onhan alkamassa jo minun neljäs talvi täällä. Aika rientää ja paljon on tapahtunut, mutta aina jonkun kysyessä kyllästyykö vaikkapa kaamoksen väreihin – vastaukseni on, että eipä kyllä kyllästy!