Life in Lapland

Aurora dome – Torassieppi


Tagged: , ,

Keväällä 2017 oli käynnissä Harrinivan Lights of Lapland valokuvakilpailu, jossa aiheena oli Lapin taianomaiset valot. Voitin yöpymisen Muonion Torassiepissä sijaitsevaan luxus telttaan – aurora domeen. Enpä tuolloin tiennyt, että yöpyminen tulisi olemaan vain kivenheiton päässä kotoa. Ajattelin, että teen syksyllä matkan Muonioon ja nautin erityislaatuisen yön Domessa. Muuttoni myötä pääsin kuitenkin erittäin ketterästi nauttimaan palkinnosta ystäväni kanssa, joka varta vasten matkusti paikalle.

Glamping eli glamour camping kuvaa Aurora Domea hyvin. Torassieppi-järven rannalla on neljä Domea, joista jokainen on sisustettu omalla tyylillään. Tonttu, Husky, Poro ja Shamaani. Me saimme yöpyä Shamaani Domessa.

Teltasta löytyi ihanan lämpimät peitot ja lämmöstä huolehtivat, lämpöpuhallin, infrapunalämmitin, kaasulämmitin sekä kamiina. Meidän ei tarvinnut käyttää kuin puhallinta ja kamiinaa. Yöllä jossain vaiheessa laitoimme infrapunalämmittimen päälle, sillä kamiinan lämpö hiipui ja puhaltimen olimme illalla sammuttaneet, jottei se häiritsisi muuten täydellistä hiljaisuutta. Talvella varmasti kaikki lämmönlähteet ovat tarpeen, sillä sen kummallisempia eristyksiä ei tietenkään teltoissa ole.

Hauskoja yksityiskohtia Domestamme löytyi kuten valaistu jätti noitarumpu sängynpäätynä. Kattovalaisin muodostui erilaisista symboleista, poronsarvesta, noitarummusta, ikiaikaisista taika esineistä. Itse jäin ehkä kuitenkin aavistuksen kaipaamaan viimeistä silausta viimeistelyn osalta. Esimerkiksi eteisen ja itse teltan välistä saumaa katselin ihmetellen. Ulkopuolelta olisin itse viimeistellyt teltan jollakin helmalla tms., jottei jalat näy suoraan töröttämässä alta. Toki talvisin tätä ongelmaa ei ole.

Omaa vessaa tai suihkua Domessa ei ole. Vessat, suihkut ja sauna löytyivät lyhyen matkan päästä rannan tuntumasta eli pieni pulahduskin saunasta onnistuu mikäli kylmä vesi ei pistä sinua kirkumaan. Illalla kävimme syömässä lomakylän ravintolassa kolmen ruokalajin illallisen. Alkupalaksi rautusalaattia, pääruoaksi poronkäristystä ja jälkiruoaksi vaniljajäätelöä lakkahillolla. Hintaa illallisella oli vain 25e ja olimme ruokaan oikein tyytyväisiä.

Tunnelma oli teltassa erittäin rauhoittava. Ihana ympäristö, kaunis luonto ja lämmin tunnelma kynttilöiden ja kamiinassa palavan tulen voimasta. Voimaannuttava kokemus ja suosittelenkin paikkaa erityisesti pariskunnille romanttiseen illan viettoon. Talvella täytyy itsekin päästä uudelleen – josko silloin myös ihailemaan revontulia.

Kiitokset Harrinivalle palkinnosta ja mukavasta yöstä Torassiepissä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s