Ruoka

Simaa ja munkkeja


Tagged: , ,

Hyvää vappua! Täällä on pullotettu 16 litraa simaa ja huomenna paistetaan myös munkkeja. Nam. Ja huomatkaa tuon siman kaunis väri.

Siman perinteinen ohje:

  • 4 l vettä
  • 250 g fariinisokeria
  • 250 g taloussokeria
  • 1–2 luomusitruunan mehu
  • 1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)

Keitä puolet vedestä isossa teräskattilassa. Nosta kattila pois levyltä ja sekoita sokerit veteen. Jos haluat tummempaa simaa käytä pelkkää fariinisokeria. Lisää sitruunamehu ja loput vedestä ja jäähdytä kädenlämpöiseksi. Jos haluat voimistaa sitruunan makua, käytä myös kuoriosa. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuorta sitruunamehun joukkoon. Liota hiiva pieneen tilkkaan nestettä ja sekoita joukkoon. Anna siman käydä huoneenlämmössä kannen tai pyyhkeen alla noin vuorokausi. Kun sima alkaa sihistä / kuplia on aika pullottaa. Pullota sima pestyihin pulloihin. Lisää pulloihin 1 tl sokeria ja muutama rusina. Tiedät, että sima on valmista kun rusinat nousee pintaan. Riippuen kuinka paljon sima alkaa käydä valmistuu sima jääkaapissa muutamassa päivässä – viikossa, huoneenlämmössä nopeammin. Älä kierrä korkkeja täysin kiinni, ettei paine kasva pullossa liian suureksi. Säilytä sima jääkaapissa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s